Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anne Hathaway

ITT VANNAK A KÉPEK:

Anne Jacqueline Hathaway (Brooklyn, New York, USA, 1982. november 12. -) amerikai színésznő.

Színészként 1999-ben a Légy valódi (Get Real) című TV sorozatban mutatkozott be, első jelentős szerepét 2001-ben Garry Marshall családi vígjátékában, a Neveletlen hercegnőben (The Princess Diaries) kapta, Julie Andrews partnereként, ami megalapozta karrierjét.

A következő években további családi filmekben szerepelt, többek között az Elátkozott Ella (Ella Enchanted), Neveletlen Hercegnő 2: Eljegyzés a kastélyban (The Princess Diaries 2: Royal Engagement) és a PiROSSZka (Hoodwinked) című alkotásokban. 2005-ben, a korábbi szerepei által "jó kislány" skatulyába zárt Hathaway feltűnt az Ámok (Havoc) és a Túl a barátságon (Brokeback Mountain) című filmekben is. Később Az ördög Pradát viselben Meryl Streeppel is együtt játszhatott, majd Jane Austent alakította a Becoming Janeben. 2008-ban Steve Carell partnereként feltűnt a Zsenikém - Az ügynök haláli (Get Smart) című filmben, illetve ugyanebben az évben a kritikusok között is komoly elismerést ért el a Rachel esküvőjében (Rachel Getting Married) nyújtott alakításával, amiért több díjat is nyert, illetve Oscar-díjra is jelölték, „Legjobb női alakítás” kategóriában.

Színészi stílusát Judy Garlandéhoz és Audrey Hepburnéhez hasonlítják, ő maga Hepburnt tartja kedvenc színésznőjének  míg Meryl Streepet példaképének.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.